Здравното ведомство остава без министър засега Предложение за нова кандидатура ще внесе премиерът Бойко Борисов

03.11.2017

Източник: в. Труд

Премиерът Бойко Борисов ще внесе името на новия министър на здравеопазването в пленарна зала най-рано към средата на следващата седмица. Това стана ясно по думите на председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той уточни, че предложение ще има след гледането на бюджета на първо четене и че партията ще се съобрази с внесеното от Борисов предложение, "защото ние стоим зад премиера, които има всичките права да предлага както структура, така и персонален състав със съответните рокади в Министерски съвет".

Към момента се спрягат няколко имена за възможна кандидатура на мястото на проф. Николай Петров, след като той подаде оставка: сегашният му заместник д-р Мирослав Ненков, председателката на здравната комисия в парламента д-р Даниела Дариткова, бившият здравен министър Петър Москов и директорът на Александровска болница доц. Костадин Ангелов.

Проф. Петров беше категоричен, че оставката му трябва да бъде приета, стана ясно още от думите на Цветанов. Д-р Мирослав Ненков, който вече веднъж беше служебен здравен министър, призна преди дни, че с него са водени неофициални разговори по темата, но не даде категоричен отговор дали би приел да оглави министерството. "Аз лично самият съм изправен пред трудно решение", коментира той.

"Ако мога да провеждам тази политика, която започна проф. Петров, да, бих приел", допълни д-р Ненков. По думите му притеснява го опасността смяната на министъра да забави изпълнението на оздравителните планове на болниците в Ловеч и Враца.

 


© 2024 BBA All rights reserved!