Здравният министър с 3 нови заповеди за извънредната обстановка

01.10.2020

Източник: в. Монитор

 

Здравният министър проф. Костадин Ангелов издаде 3 нови заповеди във връзка с удължаването на извънредната обстановка. Тя остава в сила до 30 ноември. От документите става ясно, че всички въведени противоепидемични мерки остават в сила. Има обаче и промени. Пристигащите у нас от Украйна вече ще трябва да представят документ за отрицателен резултат от PCR тест. Освен това се позволява провеждането на спортни състезания на закрито с публика при настаняване на зрителите най-малко през една седалка. Заетостта на местата е като при кината и театрите - до 50% от капацитета на съответното съоръжение. Със същата заповед се дава възможност за възобновяване на заниманията в центровете за подкрепа на личностното развитие.

За целта здравното и образователното министерство са разписали и насоки за работата на центровете през учебната 2020-2021 г.

Лекар от Пловдив и 4-годишно дете от забавачница са сред новорегистрираните случаи на коронавирус в града на тепетата, съобщи областният управител Дани Каназирева по данни от РЗИ. Наложена е 14- дневна карантина на 13 контактни деца от същата група и пет лица от педагогическия персонал. 60-годишна лекарка от Пазарджик е поставена на домашна изолация заради потвърдена положителна проба за COVID-19. Служителка на РЗИ пък е в болницата в Панагюрище за лечение от коронавируса, информират от пазарджишката Регионална здравна инспекция, откъдето отчитат 12 положителни проби за изминалото денонощие. А вчера данните по данни на Единния информационен портал заразените са 276 при направени 4736 PCR теста за последното денонощие.


© 2024 BBA All rights reserved!