Здравен мениджър: Един неваксиниран струва на България средно 3000 лв.

15.10.2021

Източник: Bulgaria ON AIR 

 

Неваксинираните пациенти с Ковид-19 в болница да заплащат част от разходите по лечението си. За това настояват от Българската болнична асоциация (ББА). 

 

"Предлагаме радикална мярка, която да предизвика дебат и да насочи вниманието към необходимостта от увеличаване броя на ваксинираните. Ваксинацията работи когато е масова", обясни Иван Тодоров от Управителния съвет на ББА в студиото на "България сутрин".

 

По думите му ваксинацията е действие на групова отговорност, а не както българите смятат – на индивидуална защита. 

 

"Средно един неваксиниран пациент струва на здравноосигурителната система по 3000 лв. Грижата в здравеопазването се отразява в един солидарен здравноосигурителен модел – всички плащат за лошото здраве на някои индивиди", обясни здравният мениджър в Bulgaria ON AIR.

 

98 са починалите от Ковид-19 за денонощието, сочи Единният информационен портал. Това са наши близки, които са могли да бъдат предпазени, подчерта Иван Тодоров. 

 

"Неваксинираните смятат, че цялата пандемия, процесът по ваксинация и предприетите мерки са част едва ли не от някаква конспирация, която цели да ограничи свобода или да създаде нови милиардери. Може и така да е, но на този фон 4,5 млн. души са загинали и трябва да се предприемат мерки, за да се спре това нещо. Всеки един от нас има познати, които са загинали от Ковид-19", каза членът на УС на ББА.

 

Гледайте целия разговор във видеото.


© 2024 BBA All rights reserved!