Заповедите на здравния министър да важат дори положениебез извънредно

29.04.2020

Източник: в. Монитор 

 

Заповедите на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев да бъдат легитимни дори когато извънредното положение отпадне. По това работели юристите, разкри премиерът Борисов след изслушването му в НС.

По думите му много от мерките били разписани в закона за извънредното положение и юристите работели по това той да включва само мерките и да се махне думата извънредно положение. За целта от думите му стана ясно, че се готвел нов закон, в който да бъдат разписани мерките и заповедите на министъра.

Борисов бе категоричен, че никой не знаел кога реално може да бъде отменено положението. "Другите държави вървят с 2 седмици след нас и накрая всички са около 9-12 май, като дойде тази дата, ще видите какво ще направят пак", уточни той. Борисов коментира искането на президента Радев за прозрачност при отчетността на харчовете на средствата за C0VID-19, като заяви, че по-голяма прозрачност от тази нямало.

"Единствено непрозрачност имаше при Грипените, когато за един месец взеха решението да ги купят за милиарди", добави той. По думите му президентът не бил казвал нищо конкретно и призова данните да бъдат обявени публично.

Борисов похвали българските граждани за спазването на мерките, като отбеляза, че били много дисциплинирани


© 2024 BBA All rights reserved!