Виртуално пространство свързва лекари от всички точки на страната, които се борят с пандемията COVID 19

11.01.2021

 

Специалисти обменят съвети и опит незабавно в специален форум, създаден безвъзмездно от ББА и „Ментормейт България“

 

Лекари от всички точки на страната могат да се свързват незабавно помежду си и да обменят опит за лечението на пациенти с COVID инфекция, благодарение на онлайн платформата www.lekarite-covidhelp.com. Виртуалното пространство е по идея на Българската болнична асоциация и е създадено безвъзмездно от софтуерната компания „Ментормейт България“, чийто екип дари труда си по изграждане на платформата, като свой начин да се включат в борбата с пандемията.

 

Форумът дава възможност на лекари от различни болници и краища на страната да се съветват бързо, лесно и безопасно по въпроси, свързани със спецификата на отделните случаи на пациенти с COVID инфекция.

 

Незабавната реакция е крайно необходима за навременното лечение на различните случаи на пациенти, заразени с COVID . Лекарите често се сблъскват с нови, непознати и специфични случаи на развитие на болестта. www.lekarite-covidhelp.com  им дава възможност незабавно да откриват свои колеги, които вече са се сблъсквали с подобни примери.  Чрез форума значително се съкращава времето за проучване и могат да бъдат сортирани повече от едно мнение/опит/пример, свързан с конкретен случай.

 

Платформата е съобразена с всички изисквания на закона за защита на личните данни, а потребителите й могат да бъдат единствено лекари, чиято самоличност се проверява от администраторите при регистрация.

 

www.lekarite-covidhelp.com може да бъде открит и на сайта на Българската болнична асоциация – www.bba-bulgaria.com.

 


© 2024 BBA All rights reserved!