Вървим към задължителна ваксинация - какви санкции грозят отказващите да се имунизират

07.12.2021

Източник: БГ он айр

 

Задължителните ваксинации стават все по-вероятни. Ще бъдат ли законни и какви санкции грозят отказващите да се имунизират?

 

Председателят на Българската болнична асоциация адв. Свилена Димитрова е категорична, че подобна мярка със сигурност би имала ефект.

 

"Става дума за претегляне на това доколко е възможно интересът на обществото да предпостави налагането на подобна мярка. В европейски план имаме примери за това. Не можем да изключваме такава мярка да бъде наложена у нас. До този етап каквито и способи да използваше правителството, за да мотивира хората да се ваксинират, те не са подействали", подчерта тя пред Bulgaria ON AIR.

 

И двамата гости в студиото на БГ он айр са категорични, че е бил допуснат един огромен проблем - обществото се е подхлъзнало в полето на конспирациите, вместо да се довери на научните факти и изследванията.

 

"Здравната система върти един и същи цикъл. Не можем да излезем от него, ако нямаме достатъчно ваксинирани", убедена е Димитрова.

 

"Завихрихме се в спирала от конспирации, вместо да заложим на научните данни. Ако преценката на нашите управляващи е, че ние трябва да заложим задължителна ваксинация в България, законът дава такава хипотеза, те много бързо могат да я въведат. На фона на тези решения в европейска посока, нека някой не се надява, че изброявайки тезата за нарушаване на личните права, ще успеем да се изплъзнем от тази перспектива", изтъкна председателят на Българската болнична асоциация.

 

Гледайте целия разговор във видеото тук.


© 2024 BBA All rights reserved!