"Уни Хоспитал" е първата българска болница със сертификат по COVID-SECURE Verification Scheme

31.08.2020

Източник: в. 24 часа

 

МБАЛ "Уни Хоспитал" е верифицирана и регистрирана от MG Global за съответствие с изискванията на COVID-SECURE Verification Scheme. Болницата е първото лечебно заведение в България, покрило изискванията за издаването на документа.

Сертификатът удостоверява, че лечебното заведение изпълнява във всичките си структури ефективно мерките за управление на риска, свързани с COVID-19, указани от правителството и от браншовите организации, както и добрите международни практики.

"В МБАЛ "УниХоспитал" се прилагат всички противоепидемични мерки, като се спазват протоколите по превенция и контрол на инфекциите. Реорганизирахме работата, създадохме ясен алгоритъм за пътя на пациента със съмнение за коронавирус, който включва кабинет за COVID-19 извън болничния комплекс, специален вход, асансьор и девет болнични стаи в разкрито COVID отделение. Две от тези стаи са с възможности за прилагане на реанимационни грижи при пациенти в по-тежко състояние", обяснява д-р Красимира Чачова-Ранчева, управител на МБАЛ "Уни Хоспитал".

В лечебното заведение работи и лаборатория за тестване чрез PCR методика - единствената в област Пазарджик, одобрена от здравното министерство.


© 2024 BBA All rights reserved!