Световен конгрес по ехокардиография ще се проведе в София в края на септември

17.03.2023

XXVIII Световен конгрес по ехокардиография и мултимодална образна диагностика ще се проведе в периода 29 септември – 1 октомври 2023 г. в хотел Милениум в София.

 

За втори път България има честта да бъде домакин на едно от най-големите и значими събития в областта на ехокардиографията и мултимодалната образна диагностика от световен мащаб.

 

Конгресната програма е в три дни с обучителни сегменти, водени от световни експерти в областта на ехокардиографията. Ще бъдат включени изследвания с ядрено-магнитен резонанс и компютърна томография на сърце, тъй като вече в нашата практика прилагаме мултимодална образна диагностика, а не само ехокардиография.

 

Организатори на конгреса са International Society of Cardiovascular Ultrasound /ISCU/ и Асоциация по сърдечно съдова образна диагностика.

 

Очакват се над 1000 участници от цял свят присъствено и виртуално.  XXVIII Конгрес ще създаде възможност за взаимодействие и обмяна на опит между водещи учени и изследователи, приятели и колеги. Това е шанс за опресняване на знания и изследване на иновациите в ехокардиографията и мултимодална образна диагностика.

 

Събитието ще бъде придружено от изложба на водещи компании в индустрията, като ще бъдат разгледани най-новите технологии.

 

Ще се даде поле за изява на младите специалисти да представят оригинални резюмета на интересни изследвания и доклади за казуси, които да бъдат обсъдени по време на постерните сесии.

 

Информация за регистрацията и програмата на събитието можете да видите тук


© 2023 BBA All rights reserved!