Специалисти от МБАЛ "Велинград" с лекция "Вселената под сърцето на мама"

07.11.2022

Източник: МБАЛ "Велинград"

 

Лекция, озаглавена "Вселената под сърцето на мама" изнесоха ембриологът д-р Мариела Даскалова и д-р Васил Даскалов - акушер - гинеколог, специалисти на МБАЛ "Велинград" по време на "Училище за бременни" - една инициатива на  МБАЛ "Велинград",  съвместно с Център за репродуктивно здраве "Д-р Васил Даскалов" - Пловдив. В своята презентация те запознаха бъдещите майки с основните етапи от ембрионалното развитие и проследяване на бременността, видовете раждане - нормално вагинално раждане и абдоминално раждане (цезарово сечение). Лекцията бе представена в една изключителна атмосфера, в която бяха установени мигновено отлични взаимоотношения между лекари и бременни, което е прекрасен пример за отличния резултат на удовлетвореността от връзката лекар - пациент.

 

Участие в лекцията взеха и д-р Здравко Жерев - началник АГО в МБАЛ "Велинград", д-р Илонка Читакова акушер - гинеколог, д-р Харби Хания- началник Детско отделение, както и грижовните акушерки Костадинка Стоянова, Румяна Гълъбова, Спаска Смиленова, Светла Семчева и Ирина Кадьова - Кесер.

 

Тайната на обезболяването при цезарово сечение, пред бъдещите майки, разкри анестезиолог - реаниматорът и управител на МБАЛ- Велинград д-р Данчо Гурдев. Той благодари на д-р Васил и д-р Мариела Даскалови, както и на всички присъстващи, които посветиха неделния ден, за да се потопят в тайнството на най-вълнуващата роля, тази на МАЙКАТА.

 

"Щастлив съм, че работя и живея във Велинград, където ангажираността на лекарите към пациентите е силно изразена. Всяка жена, която избере да ражда в нашето АГ- отделение, може да бъде спокойна, че се намира в добри ръце на истински професионалисти, отлични АГ екипи и анестезиолози! Обещавам и в бъдеще да организираме подобни инициативи, осигурявайки Ви лектори с авторитет и опит"- това заяви пред присъстващите д-р Данчо Гурдев.

 

От своя страна д-р Мариела и д-р Васил Даскалови изразиха удовлетвореност от възможността да бъдат първите лектори в Училището за бременни и обещаха бъдещи срещи с всички, нуждаещи се от полезна информация и съвети, които да им помогнат в предизвикателството, наречено "Вселената под сърцето на мама".

 

В края на срещата д-р Мариела и д-р Васил Даскалови подариха на бъдещите майки своята книжка "Моята бременност", съдържаща важна информация за проследяването на бременността, основана на дългогодишната им практика и възможностите на съвременната медицина.

 

Публикацията може да намерите тук.

 

*Статиите публикувани в рубриката  "Наука и иновации" са предоставени от авторите на съответните материали, които отговарят за верността на съдържанието.


© 2023 BBA All rights reserved!