"Софиямед" с топ апаратура за прецизни корекции в областта на носа и ушите

19.08.2016

Източник: в. Труд

С нова апаратура за фино моделиране на кости без засягане на меки тъкани разполага УНГ отделението на столичната модерна университетска болница "Софиямед". Чрез нея специалистите могат да извършват много по-прецизно корекция в носните кости при извършването на функционална и естетична ринопластика, които са основен ключов момент в извършването на популярната операция по отстраняване на вътрешни и външни проблеми в носа. Преимуществата, които дава новата техника е, че не се засяга подлежащата лигавица и околните меки тъкани и по този начин се предотвратява образуването на отоци и синини около очите. Така се гарантира по-бързия възстановителен период на пациентите в рамките на 2 дни, както и техния комфорт след операцията. Технологията е приложима освен в областта на лечението на УНГ заболявания, но и на ортопедични, неврохирургични, дентални и други области на медицината.

"С новия ни ултразвуков скалпел и с помощта на ендоскопската ни система гарантираме на пациентите си най-съвременно ниво на оперативно лечение и качество на живот след оперативния период.С апаратурата можем да извършваме операции и за подобряване на слуха, както и интервенции при хронични възпалителни заболявания на ушите", коментира д-р Иван Йорданов, началник на отделението по УНГ заболявания в УМБАЛ "Софиямед".

Досега стандартните операции са се извършвали чрез сравнително травматични методи, водещи до сериозен дискомфорт за пациентите дни след операцията, казва УНГ специалистът. С новата апаратура в "Софиямед", лечебното заведение се нарежда до едни от малкото високоспециализирани клиники в Европа и САЩ, където се осъществяват операции от този тип.

 


© 2024 BBA All rights reserved!