"Софиямед" открива нов корпус за петия си рожден ден

09.05.2017

Източник: в. 24 часа

Нов медицински корпус разкрива днес по случай петия си рожден ден Университетска болница "Софиямед". Той е на 6 етажа и е свързан с медицинския блок на бул."Г.М.Димитров" 16 в София чрез топла връзка на всички нива. Сградата е посроена по всички утвърдени инжинерни и архитектурни стандарти, съчетава най-съвременните енергоефективни решения и модерен интериор, съобразен с всички медицински изисквания. В новия сектор Г, както и досега в останалата част от медицинския комплекс, ще се развива медицина от най-високо ниво, отговаряща на утвърдените световни стандарти.

"Това е една от големите инвестиции в българското здравеопазване за последните години", коментираха от ръководството на медицинския комплекс.

Новият сектор ще предложи възможност на пациентите да се лекуват и при най- луксозни условия в апартаментите, които са част от ВИП частта.

Сектор Г на "Софиямед" разполага с изцяло нов операционен блок от 6 зали, които са свързани с топла връзка с операционния блок в сектор В. Той е оборудван с апаратура от най-висок клас. Всяка операционна зала е проектирана със специални цветни стъклени стени. Така в целия медицински комплекс операционните зали стават 24.

Новоизграденият корпус разполага със 140 болнични легла, разпределени в 5 отделения -по детски болести, нов сектор по неонатология, ушно, носно, гърлени заболявания, гастроентерология, хирургия на ръката и реконструктивна хирургия, съдова хирургия. В сектор Г има лекарски кабинети, част от ДКЦ "Софиямед", както и зали за обучение на студенти.

"Преди 2 години "Софиямед" получи университетски статут, което е доказателство за ролята на лечебното заведение и неговите специалисти за българското здравеопазване. Привлякохме лекари, водещи в своите специалности, разполагаме с модерна апаратура за диагностика и лечение от световни производители. Това означава, че не само сме успели да създадем работеща структура, но и да докажем, че вече 5 години сме търсена и предпочитана болница, която е в услуга на здравето на хората", коментира управителят на "Софиямед" д-р Йордан Пелев.


© 2024 BBA All rights reserved!