София със собствен здравен портал В него пациенти ще могат да си запишат час за преглед при над 500 специалисти

15.09.2017

Източник: в. 24 часа

Специален здравен портал, в който ще е събрана информация за всички поликлиники, многопрофилни и АГ болници, ще пусне до няколко седмици Столичната община.

В специалния портал за общинското здравеопазване ще има информация за над 600 специалисти от 4 многопрофилни болници, две АГ болници, 28 ДКЦ-та, дентални центрове, онкодиспансери и други лечебни заведения. При старта на портала ще може да се запише час за над 500 лекари от 35 специалности.

"Целта ни е да улесним пациентите и лекарите, защото чрез портала ще може да се запазва час за преглед при специалист и така ще се спести чакането пред кабинетите. В портала ще има информация къде се намира всяко лечебно заведение, контакти, както и кратка информация за всеки специалист. Нужна е само първоначална регистрация - попълват се данни като имена и телефон за връзка и след това се получава мейл за потвърждение на регистрацията", обясни зам.-кметът на София по финанси и здравеопазване Дончо Барбалов.

Здравният портал sofia.myhealth.bg вече работи тестово. Той ще дава възможност и за различни видове справки - например за конкретен специалист, по район или в дадено лечебно заведение. От него ще може да се влиза и през сайта на Столичната община - sofia.bg.

Всеки потребител ще има право на 3 резервации за час за преглед при лекар. След като те бъдат осъществени, ще има опция отново за още 3 прегледа.

"Разработваме и мобилно приложение на здравния портал. Освен всичко, което порталът ще предлага, през мобилния телефон чрез приложението ще се изпраща напомняне, че предстои час при съответен специалист", обясни Барбалов.

След старта на здравния портал общината има идея по-нататък в него да бъдат вкарани и личните лекари, като пациентите ще могат да си записват час и при джипито през интернет


© 2024 BBA All rights reserved!