Ретинол - убиецът на бръчките

10.05.2023

Източник: „Скин Системс”

 

Безценната съставка в грижата против стареене на кожата, ретинолът е суперзвездата, която помага за намаляване появата на фини линии, бръчки и пори – списъкът всъщност е доста дълъг. Дерматолозите и козметиците отдавна са го поставили на пиедестал и с право.

 

Често срещаме ретинола под различни наименования, което създава известно объркване, когато се опитваме да разберем кое е най-доброто за нашата кожа и кои продукти имат тази съставка в тях.

 

Ретинолът всъщност е витамин А, а името му предизвиква противоречиви реакции. Истината е, че ретиноидите носят многобройни ползи за кожата. В следващите редове ще ви запознаем с някои от тях:

 

 

1. Бори се с акне

Той не само регулира омазняването на кожата, но също така свива порите и ги предпазва от запушване и цялостно променя вида и структурата на кожата.

Ретиноидите, които са специализирани в борбата с акнеични кожи обаче са по-агресивни, затова е най-добре да се използват само след предварителна консултация с дерматолог и/или специалист-козметик.

 

 

2. Редуцира бръчките и фините линии

Той не само изглажда настоящите фини линии и бръчки, но също така подобрява плътността и заздравява кожата, като дори и кожата на момичетата 40+ става видимо по-здрава и плътна.

 

 

3. Озарява кожата

Той стимулира обновяването на кожата на клетъчно ниво, разкривайки по-свежа, гладка и, съвсем буквално, по-нова, подмладена кожа

 

 

4. Бори се с пигментни петна

С течение на времето изравнява тена, изсветлява слънчевите петна, коригира успешно белези от акне и хиперпигментация.

 

 

5. Увеличва колагенa в кожата

Стимулира клетките да произвеждат повече колаген и еластин – основните отговорници за красивата, гладка и еластична кожа.

 


© 2024 BBA All rights reserved!