Репортаж за данните за ковид-19

17.06.2020

Източник: БНР

54 излекувани и 51 нови случаи на заразени с ковид-19 в страната са регистрирани през изминалото денонощие при направени 1 794 PCR теста. Четирима медици са сред заразените. Двама души са починали – 41-годишен мъж с пневмония и белодробна дихателна недостатъчност, и жена на 82 г., също с придружаващи заболявания.

В плевенското село Буковлък вече повече от 60 души са с положителни проби за коронавирус. Полицаи на два пункта не позволяват излизане от селото. Маските там са задължителни, забранени са всякакви масови прояви. РЗИ продължава да взема проби.

РЗИ и МВР контролират спазването на засилените мерки в селото, за да не се допусне разпространение на заразата. То е на 5 км от Плевен.

Росен Русанов: Нощес излязоха проби. 27-28 човека. Карантинирани и контактни на тези заразни, има и такива, които са се върнали от чужбина. Бягат от отговорност. „Те ще ме спрат от работа, ами аз какво ще правя”. Викам – значи, ти заради твоята работа и твоя интерес, застрашаваш живота на десетки хора и здравето. И бягат от отговорност.

Сред заразените има и деца. Най-малкото е на 3 г.

Обстановката в Сърница се нормализира. Втори ден вече в общината няма положителни проби за ковид-19. В шивашкия цех, където бяха установени работници с коронавирус, ще остане затворен още 10 дни, каза директорът на РЗИ – Пазарджик д-р Фани Петрова.

Д-р Фани Петрова: Тъй като останалите са контактни на тези жени, собственикът предприе действия по дезинфекция и обработка на площите в самия шивашки цех. Няма нови положителни проби на жителите на град Сърница. Засега нещата са спокойни. Здравословното състояние на жените също е добро. Доста от хората вече са с отпаднала карантина, тъй като знаете, че влезе заповедта за намаляване на карантината от 28 на 14 дни. Вземат се проби от дирекция Надзор над заразните болести. Така че ще имаме проби за доказване.

 


© 2024 BBA All rights reserved!