Проф. Костадин Ангелов е новият здравен министър

24.07.2020

Източник: Zdrave.net

 

Изпълнителният директор на УМБАЛ „Александровска“ проф. Костадин Ангелов е новият здравен министър, съобщи премиерът Бойко Борисов на брифинг. Той заменя досегашния министър Кирил Ананиев, който става финансов министър на мястото на подалия оставка Владислав Горанов.

Проф. Костадин Ангелов  е магистър по медицина, и магистър по обществено здраве и здравен мениджмънт, Медицински университет – София. Има още магистратура по финанси от УНСС. Специалист е по „Хирургия”, хирургична онкология, хепатобилиарна и панкреатична хирургия.

Кариерата си започва през 2004 г. в спешното отделение на УМБАЛ „Св. Анна". От 2006 г. и към момента е хирург в Клиниката по хирургия, УМБАЛ „Александровска” – София. Проф. Ангелов е член на Управителния съвет на Асоциацията на Университетските болници за активно лечение в Република България, член на Факултетния съвет на Медицински факултет, МУ-София, член на Академичния съвет на Медицински университет – София, където е и преподавател. Съветник е в Комисията по здравеопазване към Народното събрание и главен координатор на Експертния съвет по „Хирургия”, Министерство на здравеопазването. Владее английски и руски език и ползва работно френски език.


© 2023 BBA All rights reserved!