Приз за проф. Иво Петров от форум в Делхи

07.08.2018

Източник: в. Труд

Първа награда получи известният български кардиолог и национален консултант по кардиология проф. Иво Петров. Призът му бе връчен на престижния международен конгрес по инвазивна кардиология в Делхи за представен от него клиничен случай.

Заедно с колегите от Национална кардиологична болница и екипа от Сити Клиник направихме първите два случая на ендопротезиране на аортата при разкъсване на аортата, при дисекация на аортата и тези случаи събраха наистина много голямо внимание и измежду повече от 30 представени случаи беше избрана именно тази тема, коментира проф. Петров. Именно е ндопротезирането при дисекация на аортата при деца е било избрано като най-интересно и поради тази причина българският кардиолог е бил награден.

Научният конгрес в Делхи се провежда под егидата на Азиатско-тихоокеанско дружество по съдова хирургия и ендоваскуларна терапия с председател проф. Нарендра Канна, утвърден индийски кардиохирург. Събитието е с фокус върху иновативните методи на лечение в съдовата медицина. Повече от 3000 международни експерти и лидери в областта се включиха в комплексната научна и практическа програма с обучителни сесии и семинари.

 


© 2023 BBA All rights reserved!