Позиция на ББА в подкрепа декларация на КРИБ

20.02.2020

ДЕКЛАРАЦИЯ
 

Българска болнична асоциация, като браншова организация заявява своята подкрепа на декларацията на КРИБ, в която се засягат важни за бизнеса и обществото позиции по темата за цената на електроенергията в индустрията.

Високите цени на електроенергията в промишлеността са притеснителни за цялата бизнес общност, засягат всички ползватели - малкия, средния и  големия бизнес, производствени предприятия и др., като будят несигурност и непрогнозируемост.

Изнесените данни за рекордните цени, които българският бизнес заплаща в сравнение с тези в Германия повдигат редица въпроси, един от които е защо държавата позволява подобна тенденция да се запазва устойчиво и българският бизнес бива принуден да заплаща най-високата цена на Европа ?

Считаме, че Енергийната борса не работи, а Българският енергиен холдинг е пълен монополист и предлага голямата част от електроенергията. По този начин манипулира цената на тока, която се предлага на индустрията в България, вследствие от което се случват тези абсурдни ситуации.

Високата цена се отразява пряко върху възможността на малкия и среден бизнес да се адаптира и бъде конкурентноспособен. А всъщност точно малките и средни предприятия са гръбнака на икономиката не само в България, но и в Европа.

Поради гореспоменатото ние от ББА апелираме за възстановяване на диалога между институциите и защита на правата на българския бизнес, както и връщане на пълната либерализация за енергийния пазар.

В тази връзка бихме желали да получим по-подробна информация за мерките на Правителството в подкрепа на бизнеса и добрата работна среда в България.

 

         С уважение:_____________________ 

                     Адв. Свилена Димитрова

         Председател на УС на ББА


© 2024 BBA All rights reserved!

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: Module 'memcache' already loaded

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace:

File: /home/medicabg/public_html/bba-bulgaria.com/platform/common/core/Core_Exceptions.php
Line: 164
Function: include

File: /home/medicabg/public_html/bba-bulgaria.com/platform/common/core/Common.php
Line: 263
Function: show_php_error