Поздравление от председателя на БЛС до българските лекари по случай празника им

19.10.2017

Източник: Zdrave.net

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

За мен е чест и удоволствие да Ви поздравя по случай деня, в който свеждаме глави пред паметта на нашия покровител Свети Иван Рилски и честваме своя лекарски празник.

На този ден обичайно си спомняме началото, обгръщаме с поглед изминатия път и чертаем планове за бъдещето. За това не мога да отмина факта, че вече 116 години Българският лекарски съюз, който в историята е втората професионална организация на лекарите в света, обединява съсловието ни и съхранява създадените в него добри традиции.

Всички знаем колко много промени настъпиха през годините и днес разбираме необходимостта от решаване на проблемите, стоящи пред нашата организация, особено възможностите за по-добро финансиране на здравната ни система, успешно  кариерно развитие на младите лекари и задържането им в родината, утвърждаване на добрата медицинска практика, авторитета на лекаря и доверието в него.

Ръководството на УС на БЛС постави тези въпроси пред отговорните институции, включително и парламентарно представени партии, защото здравето е надпартийно. То е национален приоритет и всички, от които зависи реформирането на здравната ни система, трябва да направим необходимото, за да тръгнат нещата напред. Вероятно ще се изискват още много усилия, но в крайна сметка ще се стигне до приравняване с европейските и световните стандарти в здравеопазването.

 

Драги колеги,

Вярвам, че със своите знания, опит и човещина Вие ще извършите онова, за което сте призвани. Защото нашата професия е мисия и съдба. И на първо място в нея стои човешкото здраве. Щастлив съм и се гордея, че съм един от Вас!

Още веднъж – ЧЕСТИТ ПРАЗНИК! Приемете моите най-сърдечни пожелания за здраве, лично щастие и нови професионални успехи.


© 2024 BBA All rights reserved!