ПОКАНА ОТ ВСИЧКИ БОЛНИЧНИ АСОЦИАЦИИ ЗА СРЕЩА С МИНИСТЪР – ПРЕДСЕДАТЕЛЯ

17.12.2019

ДО

Г-Н БОЙКО БОРИСОВ 

МИНИСТЪР – ПРЕДСЕДАТЕЛ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

 

ОТ

БЪЛГАРСКА БОЛНИЧНА АСОЦИАЦИЯ

СДРУЖЕНИЕ НА ОБЩИНСКИТЕ БОЛНИЦИ В БЪЛГАРИЯ

НАЦИОНАЛНО СДРУЖЕНИЕ НА ОБЛАСТНИТЕ МНОГОПРОФИЛНИ БОЛНИЦИ ЗА АКТИВНО ЛЕЧЕНИЕ

АСОЦИАЦИЯ НА УНИВЕРСИТЕТСКИТЕ БОЛНИЦИ

НАЦИОНАЛНО СДРУЖЕНИЕ НА ЧАСТНИТЕ БОЛНИЦИ

 

УВАЖАЕМИ Г-Н БОРИСОВ,

Представлявайки голяма част от лечебните заведения в България инициираме среща с Вас, като отговорни пред обществото институции и предварително завяваме своето категорично недоумение и несъгласие относно представената информация от групата медицински сестри, с които сте провел среща вчера, и публичното им оповестяване без оценка на фактите и действителността.

Кредитират се с доверие думите на група хора, което дискредитира всички лечебните заведения в страната. Пациентите ни губят доверие не само в нас, но и в цялата система, което пречи на всички, най-вече на тях самите. За пореден път се внушават съмнения в дейността на целия сектор и ние представителите на болници от цяла България не може да подкрепим така представената скандална информация за „далавери“ и злоупотреби с разпределение на заплати, болнични и „схеми за източване на пари“, „подправяне на документи“ и „фалшифициране на клинични пътеки“.   

Ние от болничните организации провеждахме многократно срещи през изминалите месеци с представители на областни, общински и частни болници, след което алармирахме институциите за съществуващите проблеми в сектора, част от които единодушно определихме като проблемни и спешни.

С декларации нашите позиции по „болните“ теми бяха заявени и публично оповестени. Многократните участия на наши представители в различни телевизионни предавания заявяваха нееднократно нуждата от належащи промени в сектора. Ние не желаем да се противопоставят лекари и сестри – никой не печели от такъв конфликт, на медицински специалисти, които работят в екип за здравето на пациентите.

Подновяваме поканата ни за среща с Вас и ресорните институции, за да Ви представим не само нашата гледна точка, но и предложенията ни за реформа в сектор Здравеопазване, които най-спешно следва да се вземат предвид, за да има гаранции за спокойствието на българските граждани.

 

УПРАВИТЕЛЕН СЪВЕТ  НА БЪЛГАРСКА БОЛНИЧНА АСОЦИАЦИЯ

УПРАВИТЕЛЕН СЪВЕТ  НА СДРУЖЕНИЕ НА ОБЩИНСКИТЕ БОЛНИЦИ В БЪЛГАРИЯ

УПРАВИТЕЛЕН СЪВЕТ  НА НАЦИОНАЛНО СДРУЖЕНИЕ НА ОБЛАСТНИТЕ МНОГОПРОФИЛНИ БОЛНИЦИ ЗА АКТИВНО ЛЕЧЕНИЕ

УПРАВИТЕЛЕН СЪВЕТ  НА АСОЦИАЦИЯ НА УНИВЕРСИТЕТСКИТЕ БОЛНИЦИ

УПРАВИТЕЛЕН СЪВЕТ  НА НАЦИОНАЛНО СДРУЖЕНИЕ НА ЧАСТНИТЕ БОЛНИЦИ

 

17.12.2019 г.

 Гр. София

 


© 2024 BBA All rights reserved!