На промоционални цени преглеждат през юли за разширени вени "Аджибадем Сити Клиник Бургас" провежда профилактиката

29.06.2017

Източник: в. 24 часа

Кабинетът по ангиология и Доплер в специализираната болница по кардиохирургия и кардиология "Аджибадем Сити Клиник Бургас" ще работи с преференциални цени за прегледи на хронична венозна недостатъчност (разширени вени) на краката през юли. Изследването ще се прави срещу 25 лв. за преглед. Точната локализация на увреждането на венозната система ще се поставя след ултразвуково Доплер изследване от специалист ангиолог.

Записването за час, което е задължително изискване за прегледа, става на телефоните на болницата 056/893860, 056/893861, 056/893862 или онлайн на сайта на болницата www. acibademcityclinic.bg.

"Венозната недостатъчност се подценява и води до сериозни последици. Разширените вени на краката са с ниска смъртност, но влошават работоспособността и понижават качеството на живот", казва д-р Насратуллах Мобаракшах, специалист по антология, кардиология и вътрешни болести в "Аджи-бадем Сити Клиник Бургас". Доплер ехографията е метод за диагноза и оценка на тежестта на различни заболявания на кръвоносните съдове. Изследването е напълно безопасно и може да се извършва многократно, според нуждата и преценката на лекар.

"Заболяването е не само козметичен дефект, а сигнал за проблем във венозната система. Мъжете, за разлика от жените, които са по-суетни, често не обръщат внимание до момента, в който се появят рани.

При по-възрастни хора върху някои от варикозните образувания кожата некротизира и е възможно да се стигне до кръвоизлив. На сериозен риск са изложени хора, които работят прави и неподвижни или прекарват с часове зад бюрото.

Наднорменото тегло, тютюнопушенето и затлъстяването и особено наследствеността също могат да доведат до развитие на хронична венозна недостатъчност, която се обостря като страдание изключително много през летните жеги", обяснява д-р Мобаракшах.

И съветва пациентите да не се обръщат към лекар едва когато са налице симптомите на напредналата фаза на заболяването: отоци на краката, силни мускулни крампи, болка при ходене или в изправено положение, парене, варикозни вени, сърбеж, лющене на кожата, промяна в цвета и намалена чувствителност на крака, болка.тежест, а по-късно - кожни промени, вари-козни язви и свързаните с тях усложнения.

Профилактичната кампания е поредна крачка в прецизността в поставянето на диагноза на пациенти с атеросклероза и проблеми с кръвоносните съдове и етап в стратегията на "Аджибадем Сити Клиник Бургас" да предоставя най-добрите достижения на медицината на нуждаещите се.

Изследването с Доплер ще предопределя дали пациентите ще бъдат насочвани към съдов специалист, или лекувани от кардиолог.


© 2024 BBA All rights reserved!