МЗ прати нови хора в ръководството на НЗОК

07.02.2017

Източник: в. Сега

Двама от служебните зам. здравни министри - Атанас Кундурджиев и Галин Каменов, ще са новите представители на МЗ в надзорния съвет на НЗОК, обяви служебният министър на здравеопазването Илко Семерджиев пред bTV.

И двамата бяха заместници на Семерджиев и докато беше министър в кабинета "Костов". Доскоро Кундурджиев беше началник на нефрологичното отделение в клиниката по нефрология и диализа в УМБАЛ "Св. Иван Рилски", а Каменов - главен секретар на РЗИ - Софийска област. Те ще заемат постовете на бившите вече зам.-министри Ваньо Шарков и Бойко Пенков. Шарков беше и председател на надзорния съвет на НЗОК. Според Центъра за защита правата в здравеопазването Шарков е бил назначен без конкурс за директор на дирекция Контрол на медицинските дейности в Изпълнителна агенция "Медицински одит".

Миналата седмица от касата беше уволнена и подуправителят Иванка Кръстева, а на нейно място беше назначен предшественикът й Димитър Петров. Според Илко Семерджиев това е възстановяване на справедливостта. "Аз не се разпореждам с НЗОК, а д-р Петров не е мой съветник. Точно обратното е - министър Москов самоуправства с власт, той назначава политическите си съветници в касата, притиска хората да подават оставки. Такова нещо в моя стил няма", обяви той.


© 2024 BBA All rights reserved!