Монографии „Кинезитерапия при болки в лумбалния отдел на гръбначния стълб“ бяха представени от Александър Андреев и Кристиян Бахдасарян

30.09.2022

Източник: УМБАЛ "Медика Русе"

 

Александър Андреев и Кристиян Бахдасарян представиха монографията си „Кинезитерапия при болки в лумбалния отдел на гръбначния стълб“. Събитието се състоя от 18:00 ч. на 30-ти септември 2022 г. в корпус „Кинезитерапия“ на РУ „Ангел Кънчев“.

 

Авторите са с дългогодишна практика и опит в областта на рехабилитацията на опoрно-двигателния апарат. Александър Андреев има докторска дисертация в областта на гръбначния стълб и е преподавател в Русенския университет „Ангел Кънчев“. Кристиян Бахдасарян е практик, магистър кинезитерапевт и води упражнения по клинична практика на студентите от специалност „Кинезитерапия“ към същия университет. Двамата автори са част от екипа на МЦ „Медика Експерт“.

 

През последните десет години, изявените кинезитерапевти изследват и описват различни клинични случаи в базите на Лечебни заведения „Медика“ и Русенския университет, които са отразени в монографията. Чрез задълбочените анализи в книгата, практическите знания и умения се преплитат с научната информация относно болките в кръста. Печатното издание е богато илюстрирано със снимков материал и описани комплекси с упражнения, които със сигурност са в полза на всеки един човек с оплаквания в тази област на гръбначния стълб. 

 

На официалното представяне на монографията присъства европейският шампион по вдигане на тежести Стилиян Гроздев. Видеопоздрави аворите получиха от плувецът тимът Цветкови, европейската шампионка по бокс Габриела Димитрова,  лекоаткетът параолимпиец Християн Стоянов, футболистът национал Георги Терзиев, капитанът на ФК "Дунав Русе" Диян Димов и други изявени шампиони, които доверяват своето възстановяване и добра форма в ръцете на авторите.

 

*Статиите публикувани в рубриката  "Наука и иновации" са предоставени от авторите на съответните материали, които отговарят за верността на съдържанието.


© 2024 BBA All rights reserved!