Млад кардиолог от Сърдечно-съдов център с награда от научен форум

11.04.2022

Източник: Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ

 

За поредна година научният форум Софийски дни на ехокардиографията традиционно отличи високото ниво на ехокардиографската диагностика, прилагана в Аджибадем Сити Клиник Сърдечно-съдов център. По време на състезателната сесия в Candle Light формат д-р Виктор Константинов, специализант в отделението по Кардиология с ръководител проф. Найденка Златарева, завоюва заслуженото трето място.

 

В рамките на състезателната сесия на форума млади кардиолози презентират  интересни клинични случаи от реалната практика, а журито оценява тяхното мислене и отношение към диагностиката и лечението на пациента. Тази година в надпреварата се включиха 11 участници.

 

Международният научен симпозиум се проведе от 8 до 10 април в София по инициатива на Фондация по неинвазивна образна диагностика в кардиологията с председател доц. Красимира Христова. Голямата тема на изданието бяха клапните болести, а програмата представи съвременните постижения в приложението на иновативните технологии в ехокардиографията за диагностика и превенция на сърдечно-съдовите заболявания. 

 

Основната мисия на организаторите на събитието е да обучават кардиолозите и младите специалисти у нас на новите тенденции в образната диагностика на сърдечни и съдови заболявания. Ехокардиографията дава възможност за оценка и ранна диагностика, както и навременно лечение и проследяване на пациентите със сърдечно-съдови патологии. Неинвазивната оценка на пациента предхожда инвазивна оценка на състоянието на сърдечно-съдовата система, което се прави тогава, когато вече е наложително инвазивното лечение.

 

Публикацията може да намерите тук.

 

*Статиите публикувани в рубриката  "Наука и иновации" е предоставена от авторите на съответните материали, които отговарят за верността на съдържанието


© 2024 BBA All rights reserved!