МБАЛ “Доверие” с първа награда за “Иновативен продукт”

13.07.2022

Източник: МБАЛ "Доверие"

 

Осмото издание на b2b Media Awards се проведе на 12-ти юли 2022 г. и награди участници в над 30 категории. Първо място в категория “Иновативен продукт”официалната церемония бе връчено на Гинекологичното отделение на МБАЛ “Доверие”. Наградата прие д-р Янчо Делчев, част от екипа на МБАЛ “Доверие” и сподели: 


“За нас тази награда е чест. Ние започнахме да развиваме роботизираната хирургия преди 1 година и сега нашият екип е в топ 3 на първите роботизирани екипи за югоизточна Европа, които са около 60 системи. Искам да ви кажа, че българската медицина е жива и искам да ви кажа, че ние имаме добра медицина и добра хирургична школа. И нека да ви кажа, че сме заредени с енергия да развиваме още напред всичко това. Благодаря!”


МК “Доверие” е модерна, европейска болница, осигуряваща на пациентите си висококачествена медицинска помощ, съвременно обслужване и апаратура. Лечебното заведение специализира в работата със системата за роботизирана хирургия “Да Винчи” и е едно от първите, които предлагат този минимално инвазивен метод за лечение.

 

След въвеждането на робот-асистираната хирургия в България, лекари и пациенти споделят предимствата ѝ пред традиционната хирургия. 


Същността на роботизираната хирургия се изразява в прецизното изпълнение на сложни операции с минимална травма, максимално щадящи пациента. В ръцете на опитните хирурзи от МБАЛ “Доверие”, тя се превръща в още един добър способ и предлага широк набор от решения в общата хирургия. Всеки специалист, част от екипа на лечебното заведение, е висококвалифициран и сертифициран в извършването на роботизирани операции. Хирурзите задължително преминават през специализирано обучение за този тип операции. 


Високотехнологична медицина, на която модерната болница се позовава, цели бързото възстановяване на пациента и възможно най-скорошното му завръщане към пълноценен професионален и личен живот.

МК “Доверие” остава верен на основните си принципи през годините:

Безотказност 
Професионализъм 
Качество 
Коректност
Морал, човещина и етика 
и продължава да получава отличия в различни категории, напълно заслужено. 

Извършването на роботизирани операции в България вече не е новост, а ежедневие, но частната болница остава един от пионерите в робот-асистираната хирургия и поддържа високо процесуално ниво. 

 

Публикацията може да намерите тук.

 

*Статиите публикувани в рубриката  "Наука и иновации" са предоставени от авторите на съответните материали, които отговарят за верността на съдържанието.


© 2024 BBA All rights reserved!