Лекарският съюз: Проф. Асен Балтов е мениджър на годината Хирургът акад. Дамян Дамянов е "Лекар на 2018 г."

20.10.2018

Източник: в. 24 часа

Отличието "Лекар на годината на 2018" на Българския лекарски съюз получи акад. проф. Дамян Дамянов, а приз "Мениджър на годината 2018" взе проф. Асен Балтов - директор на университетската болница по спешна медицина "Пирогов".

Отличието за лекаря на годината е златен знак, изработен в Монетния двор, обясни председателят на БЛС д-р Иван Маджаров.

В Деня на българския лекар -19 октомври, когато честваме свети Иван Рилски - Чудотворец, лекарският съюз по традиция награждава медици с открояващ се принос. Тази година за 15-и път съсловието излъчва най-добрите в 6 различни категории. За първи път съсловната организация взема предвид номинации на лекари не само от регионалните лекарски колегии на БЛС, а и от лечебните заведения от цялата страна.

В категорията .Дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалност" призът е за проф. Драган Бобев - създател на модерната онкохематология в България и дългогодишен ръководител на Детската болница по хематология.

За принос в развитието на иновативната медицина са наградени доц. Мариета Кътева от болница "Софиямед" и доц. Иглика Михайлова от Университетската специализирана болница за активно лечение по онкология.

За принос в развитието на медицината са наградени проф. Иван Гаврилов от националната онкология, неврологът проф. Захари Захариев от болница "Св. Георги" в Пловдив, специалистът по УНГ болести проф. Иван Ценев от болница "Царица ЙоаннаИСУЛ", проф. Виолета Димитрова от Александровска болница, доц. Виолета Димитрова от "Майчин дом", д-р Евелина Пазванска от Четвърта МБАЛ, проф. Елисавета Наумова от Александровска болница.

Петима млади лекари взеха призове "Ти си нашето бъдеще".

 


© 2023 BBA All rights reserved!