Лекари от „Уни Хоспитал“ с активно участие в международна конференция „Иновации в онкологията“

10.10.2022

Източник: МБАЛ "Уни Хоспитал"

 

Д-р Росица Кръстева, началник на Онкологичен център „Уни Хоспитал“, и д-р Захари Захариев, началник на отделение по Лъчелечение, участваха в четвъртото издание на ежегодната международна конференция „Иновации в онкологията“, която се проведе в Солун, Гърция, в началото на октомври, 2022.

 

Д-р Кръстева представи постиженията в областта на лечението и проследяването на пациенти с белодробен карцином в Онкологичен център Уни Хоспитал. Д-р Захариев запозна колегите си с прилагането на радиохирургията като иновативен метод в отделението по Лъчелечение. Д-р Таня Златанова от отделение Медицинска онкология в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда, запозна присъстващите с основните акценти от Световната конференция за рака на белия дроб, проведена през август 2022 във Виена, Австрия. Д-р Айнура Чангалова и д-р Божидар Илиев, специализанти в отделението по Медицинска онкология на „Уни Хоспитал“, презентираха интересни клинични случаи от практиката си за карцином на бял дроб и карцином на млечна жлеза, които предизвикаха подчертан интерес и доведоха до интересни дискусии.

 

Конференцията е международен научен форум от високо ниво и събира най-добрите медицински специалисти в името на развитието на иновациите в онкологията. Екипът на Онкологичен център “Уни Хоспитал” за поредна година участва в конференцията и запозна колегите си от цял свят с най-добрите практики, които постоянно прилага в работата си.

 

Публикацията може да намерите тук.

 

*Статиите публикувани в рубриката  "Наука и иновации" са предоставени от авторите на съответните материали, които отговарят за верността на съдържанието.


© 2023 BBA All rights reserved!