Кои са най-добрите болници за 2019 година – отговорите в края на март

31.01.2020

За втора поредна година пациентите ще научат кои са най-добрите лечебни заведения в България, с най-добрите услуги, специалисти и условия, в различните региони и медицински направления в страната. Националната класация „Най-добрите болници“ на Investor Media Group и Българска болнична асоциация, която през миналата година беше отличена като най-добрият корпоративно-социален проект у нас, ще проведе ново проучване, на базата на което да определи най-добрите лечебни заведения за 2019 година.

След като миналата година класацията квалифицира отличниците сред болниците в 7 медицински специалности, тази година проектът се разширява с още две направления - „Гастроентерология“ и „Неврология“. Така потребителите ще имат информация за качеството на услугите, които могат да получат в различните лечебни заведения в специализациите „Ортопедия“, „УНГ“, „Онкология“, „Педиатрия“, „Хирургия“, „Кардиология“, „Гинекология“, „Гастроентерология“ и „Неврология“.

Най-добрите болници ще бъдат отличени по няколко критерия – технология, специализация, персонал и качество на услугите. Изборът ще бъде направен на базата на национално проучване от международната агенция IQVIA сред пациенти, мениджъри на болници и общопрактикуващи лекари.

Паралелно с резултатите от проучването, тази година специално внимание ще се обърне и на проблемите в здравеопазването, както и на техните решения. На тях ще са посветени два специални здравни дебата, които ще надградят полезността на класацията „Най-добрите болници“. В дискусиите ще участват представителите на всички институции, съсловни организации и експерти в сектора.

Целта на националната класация е да даде информация на пациентите къде могат да получат качествените медицински услуги и грижи за здравето си и да създаде обективна методология и унифициране на стандартите, по които се оценява здравният сектор в България.

Класацията „Най-добрите болници“ се организира от Investor Media Group и Българска болнична асоциация, институционен партньор в Български лекарски съюз, а медийни партньори са Investor.bg, Bloomberg TV Bulgaria, Puls.bg, Dnes.bg, Bulgaria ON AIR.


© 2024 BBA All rights reserved!