Кои са най-добрите болници у нас? Класацията - на 25 март Над 200 болници взимат участие в проучването .

20.03.2019

Източник: Dnes.bg 

На 25 март от 17:00 часа в хотел "Интерконтинентал" Investor media group и Българската болнична асоциация ще представят резултатите от проучването за най-добрата болница в седем ключови специалности - Акушерство и Гинекология, Кардиология, Онкология, Хирургия, Педиатрия, УНГ, Ортопедия.


"Това, което успяхме да направим с усилията на много екипи месеци наред, е да проведем проучване, което се опира на четири стълба - проучване сред пациентите, сред лекарите и мениджмънта на болниците, което трябва да ни даде информацията за това - как се оценяват здравните грижи в България", обясни Катрин Иванова от Investor media group в "България сутрин".

Тя посочи, че всички 346 болници в страната са били поканени да участват в изследването и над 200 от тях са го направили. По думите ѝ така, фактически имаме изграден многокомпонентен индекс, който ни показва оценката на здравното заведение.

Пациентите са били разпитани по редица важни въпроси като грижата, положена към тях по време на хоспитализацията, информираността им за правата им в лечебните заведения, за това - колко често получават болкоуспокояващи и т.н.

"Всички се интересуват от качеството на здравеопазването и медицинските услуги. Самото изследване показва, че сме закъснели да представим това на обществото. Големият брой участници оправдава мероприятието и смисълът на това действие", коментира Андрей Марков от Българската болнична асоциация пред Bulgaria ON AIR.

По думите му изследването направено така, че условията да отговарят и за регионалните болници. Той посочи, че проучването цели да представи и възможностите за превенция.

"На 25 март ще бъдат представени изводите от проучването, ще се случи дебат на тема конкурентоспособността на болниците, в който ще участват лекари, представителите на системата на здравеопазването и на бизнеса и ще се случи награждаването на най-добре представилите се болнични заведения", обясни още Катрин Иванова.

Участието на г-н Андрей Марков и Катрин Иванова в сутрешния блок на Bulgaria On Air може да видите във въдеото на www.dnes.bg/stranata/2019/03/20/koi-sa-nai-dobrite-bolnici-u-nas-klasaciiata-na-25-mart.405126


© 2024 BBA All rights reserved!