Какво трябва да знаем, ако искаме да пътуваме? И възможни ли са на практика разрешените екскурзии?

07.03.2021

Източник: bTV

 

От 1 март отпадна ограничението за организирани групови пътувания в страната, а от 1 април ще бъдат разрешени и екскурзиите в чужбина. Дали обаче това дава възможност за пътувания на практика.

 

„От една година туризъм почти няма. Изходящият туризъм е съвсем приземен – от 13 март миналата година, заедно с извънредното положение. Във входящия туризъм също нещата не бяха розови… По-скоро българите направиха туризъм през лятото“, коментира в предаването „Тази неделя“ Павлина Илиева от обединение „Бъдеще за туризма“.

Според нея разрешените от 1 април екскурзии зад граница едва ли ще доведат до пътувания в чужбина заради ограниченията. Изискването за PCR оскъпява пътуването за едно 4-членно семейство с около 400 лв., напомни тя.

 

По думите на адв. Свилена Димитрова от Българска болнична асоциация засега ваксинационният паспорт/сертификат няма да бъдат условие за пътуване заради недостига на ваксини.

В бъдеще пък може да се създаде дискриминационно отношение към хората, които по медицински причини не могат да се имунизират, уточни тя.

„Важен е и въпросът как ще бъдат третирани преболедувалите COVID-19, които не са малко“, допълни адв. Димитрова.

 

Цялото видеото може да гледате ТУК


© 2024 BBA All rights reserved!