Иглотерапията - лек срещу болката

10.10.2022

Източник: МБАЛ "Скин Системс"

 

Болките в гърба са едно от най-честите оплаквания. Опитът показва, че около 90% от хората са имали поне веднъж в живота си болки в гърба или шията, а при 50% те са периодични. Причината обикновено е претоварване на мускулите, които поддържат гърба изправен,възраст, особености на храненето и други. Често биват придружени от болката в рамото, главоболие, умора, безсъние, сутрешна мускулна скованост, усещане за подуване на ставите.

 

Едно от често срещаните средства за справяне с проблема е иглотерапията.Тя е приложима при болки в областа на гърба, кръста, ръцете и краката.Обикновено акупунктурата се съчетава с други методи на лечение като електроакупунктура, вендузотерапия, аурикулотерапия и др.Преди да се лекува с иглотерапия или друг вид лечение, включително и с лекарства, желателно е пациентт да бъде диагностициран от специалист с помощта на преглед, компютърна томография, магнитно-резонансна томография и миелография. Но при всички случаи клиничният  преглед е на първо място.

 

Акупунктурата е изключително популярна в западния свят и много хора се обръщат към нея, за да подобрят качеството си на живот. Практически тя се  основава върху поредица процедури, които стимулират определени анатомични части от тялото.

Любопитен факт е, че повече от 70% от жените над 35-годишна възраст страдат от болка в ставите и гърба.

 

Публикацията може да намерите тук.


© 2023 BBA All rights reserved!