Фитнес и консултация с кардиолог в комплект - в събота край морето Специалисти от "Сити клиник Бургас" ще ви очакват от 10,30 до 14 ч до експоцентър "Флора

29.09.2016

Източник: в. 24 часа

Мардиолози и фитнес инструктори ще отбележат Световния ден на сърцето с изнесени прегледи в Морската градина на Бургас.

Съвсем целенасочено за изявата бе избран откритият фитнес до експоцентър "флора".

От 10,30 до 14 ч там ще се проведе поредната информационна кампания на здравното заведение под мотото "Обичам сърцето си" за насърчаване на хората да се грижат за здравето си чрез редовни профилактични прегледи, правилно хранене и активен начин на живот.

Грижата за собственото здраве и профилактиката на сърдечносъдовите заболявания е една от важните стратегии, които следват специалистите от специализираната болница по кардиохирургия и кардиология "Сити Клиник Бургас". Голяма част от техните усилия е насочена към превенцията на заболяванията и възпитаването на хората да се грижат активно за своето здраве.

Инициативата се реализира съвместно с Fitholic Center - най-новия модерен фитнес център в Бургас.

В шатри на открито бургазлии и гости на града ще имат възможност да се консултират със специалисти кардиолози и инструктори по здравословно хранене и фитнес, да измерят кръвното си налягане или да се включат в някои от отворените спортни класове.

Профилактиката е един от белезите на модерното и развито общество. Когато едно сърдечно заболяване се открие в ранен стадий, прогнозата за пациента е оптимистична, твърдят специалистите.

Промяната на начина на хранене и редукцията на теглото са възможни с постоянство, контрол от професионалисти и воля.

Първа крачка да намалим риска от сърдечно заболяване е да се храним по здравословен за сърцето начин, за да минимизираме опасността от атеросклероза и нейните последствия - стесняване и запушване на кръвоносни съдове.

Ако антисклеротичният процес вече е започнал, може да намалим скоростта, с която той прогресира. С внимателни промени в начина си на живот можем дори да спрем или да обърнем процеса на стесняване, казват кардиолози и инструктори по хранене.

Промяната на хранителния и двигателния режим е труден процес, но освен с търпение трябва да се прилага и грамотно, а бургазлии имат шанс да поставят началото в събота.


© 2024 BBA All rights reserved!