Две болници организират най-големия научен форум по репродуктивна медицина и гинекологична ендоскопия в България Медицински комплекс "Д-р Щерев" и Клиника "Малинов" обединяват усилия в организацията на специализирана конференция през октомври

26.08.2016

Източник: в. 24 часа

На 28 и 29 октомври в София Хотел Балкан (бившия хотел "Шератон") ще се проведе юбилейният X Софийски симпозиум по репродуктивна медицина и Балканска конференция по вагинална ендоскопия. Събитието се организира чрез първото по рода си партньорство между неправителствена организация и водещи специализирани частни болници. Организаторите са Института по репродуктивно здраве, Медицински комплекс "Д-р Щерев" иКлиника Малинов и. Авторитетният научен форум привлича водещи български и чуждестранни специалисти по репродуктивна медицина, гинекологична онкопрофилактика, оперативна гинекология, фетална медицина, акушерство и неонатология. Очаква се събитието да бъде посетено от над 350 делегати от България и чужбина.

Обединените усилия на екипите на двете лечебни заведения са дали резултат в изключително богатата и атрактивна научна програма на форума. Той ще бъде разделен на три модула. Първият ще е насочен към последните нововъдения в асистираните репродуктивни технологии. Вторият модул ще е посветен на гинекологичната ендоскопска хирургия. Третият ще разглежда последните достижения в пренаталната и феталната медицина. Участие в научната програма ще вземат водещи имена в световната репродуктивна медицина като Пиер Вандерзвалмен, Паола Пиомбони, Анил Биричик и Хосе Белвер. Много силна е частта за ендоскопската оперативна гинекология, в която ще участват водещите в световен мащаб специалисти като Руди Кампо, председател на Европейското дружество по гинекологична ендоскопия, Филип Конинкс, Патрик Путеманс, Василис Танос, Стефан Гордц, Василис Танос и Григорис Гримбизис. Модулът по пренатална и фетална медицина, както и в миналогодишното издание на симпозиума, ще бъде с участието на представители на школата на проф. Кипрос Николаидес и Фондацията по фетална медицина (FMF).

По време на симпозиума ще бъдат използвани възможностите на съвременната телемедицина за предаване на живо на оперативни интервенции и високоспециализирани ултразвукови прегледи. Ще бъдат организирани и практически workshop семинари в областта на ултразвуковата фетална диагностика и ендоскопската гинекологична хирургия. За пръв път на симпозиума ще бъде проведена и специална сесия за акушерки с практически обучения и презентации.

Повече информация за предварителната програма на X Софийски симпозиум по репродуктивна медицина и Балканската конференция по вагинална ендоскопия, за таксите за правоучастие и за онлайн регистрация за участие, можете да получите от сайта на Института по репродуктивно здраве на адрес: www. reproduktivnozdrave.org


© 2024 BBA All rights reserved!