До 8 март доплер изследване на разширени вени на преференциални цени. Месецът на профилактиката, иницииран от "Аджъбадем Сити Клиник - Бургас", е посветен на Международния ден на жената, промоцията е и за силния пол

09.02.2017

Източник: в. 24 часа

От днес, 9 февруари, "Аджъбадем Сити Клиник - Бургас" започва прегледи при промоционални условия за профилактика на хроничната венозна недостатъчност.

Кабинетът по ангиология и доплер ще работи с преференциални цени до 8 март в чест на празника на жените, тъй като те са най-вече засегнатите от това заболяване. Промоцията е валидна и за силния пол. Изследването ще се прави срещу 30 лева за преглед при редовна цена 70 лева.

Точната локализация и механизъм на увреждане на венозната система се поставя след ултразвуково доплер изследване от специалист -флеболог, ангиолог или съдов хирург.

"Венозната недостатъчност е сред най-често срещаните патологии, която се подценява и води до сериозни последици. Разширените вени на краката са с ниска смъртност, но влошават работоспособността и понижават качеството на живот", казва д-р Насратулах Мубаракшах, специалист по ангиология, кардиология и вътрешни болести в "Аджъбадем Сити Клиник - Бургас".

Според специалиста заболяването се подценява от самите пациенти, като изключение правят жени, които се грижат за външния си вид. Но трябва да се знае, че разширените вени не са само козметичен дефект, а сигнал за проблем във венозната система. Мъжете често не обръщат внимание до момента, в който започне появата на рани.

Пациентите могат да запишат час на телефоните на болницата 056/ 893860, 056/893861, 056/893862 или онлайн на сайта www. cityclinik.bg - това е задължително изискване за преглед.

Доплерова ултрасонография е неинвазивно изследване с голяма информативна стойност. То дава възможност да се изясни наличието на клапна инсуфициенция (рефлукс), венозната проходимост, наличието на тромби или тяхната реканализация, точната локализация на инсуфициентни перфорантни вени, посоката и скоростта на кръвния ток.

"Характерна особеност на вените е наличието на клапи в тях. Венозните клапи са тънки и нежни образувания от съединителна тъкан на вътрешната обвивка на венозната стена и по форма са подобни на клапите на аортата и белодробната артерия. Ако са увредени, част от изпомпаната кръв се връща обратно в долните крайници, развива се венозна хипертония и се стига до разширяването на вените. Когато не се лекува, заболяването прогресира и води до хронична венозна недостатъчност - развиват се отоци , пигментация и кожно възпаление в крайниците, а във финалната фаза - венозна язва", обяснява специалистът.

 


© 2023 BBA All rights reserved!