Д-р Димитър Черкезов от МБАЛ "Света София"" с участие в научен семинар в Италия

15.06.2022

Източник: МБАЛ "Света София"

 

В края на миналия месец  д-р Димитър Черкезов взе участие в научен семинар на тема “Светът на кожата и косата - нови фармакологични перспективи на нискодозираните цитокини и растежни фактори в дерматологията”. Събитието се проведе  в Милано, Италия, а на лекциите присъстваха специалисти-дерматолози и ревматолози от България.  Основният лектор беше проф. д-р Торело Лоти, завеждащ Катедрата по Дерматовенерология на Университет “Джорджо Маркони” в Рим, Италия. Проф. Лоти е един от най-изтъкнатите специалисти в съвременната дерматологична наука със стотици публикации и научни трудове и е сред водещите специалисти в областта на витилигото в световен мащаб.

 

Д-р Черкезов взе участие и в проведената научна среща на дерматовенеролози, посветена на една година от кончината на бележития български дерматолог доц. д-р Кирил Праматаров. Той изнесе доклад на тема „Клинични случаи с HPV – диагностични и терапевтични подходи“.

 

*Статиите публикувани в рубриката "Наука и иновации" са предоставени от авторите на съответните материали, които отговарят за верността на съдържанието.

 


© 2023 BBA All rights reserved!