Болници искат среща с ръководството на НЗОК

23.12.2020

Източник: novini.bg 

 

От думите на професор д-р Петко Салчев по-рано днес, става ясно, че и към момента ръководството на НЗОК няма информация колко струва лечението на един пациент с COVID инфекция. В отговор на питането и на готовността въпросът с цената на клиничната пътека да бъде обсъден отново, ако тя се окаже недостатъчна, от Българска болнична асоциация каним ръководството на Касата на разговори, в които да предоставят анализ на цената на клиничната пътека и реалните разходи и заедно да намерим решение на проблем, който вече дава отражения.

 

Цената на лечението на всеки пациент е различна, но в голяма част от случаите тя драстично надвишава цената на клиничната пътека. Разликата започва от 50% над клиничната пътека, а твърде често надхвърля 100%. Това е и причината преди седмици ББА да оповести, че това ще създаде финансови затруднения на редица болници.

 

Ще изпратим официално писмо до професор д-р Петко Салчев, в което заявяваме готовност да се включим в нови разговори, като предоставим на НЗОК цялата информация, с която разполагаме, както и конкретни предложения за решения.

 

https://novini.bg/zdrave/bolnici/636545

 


© 2024 BBA All rights reserved!