Болница "Надежда" със сайт за превенция на онкодерматологичните заболявания

20.10.2016

Източник: в. Монитор

Многопрофилната болница за активно лечение "Надежда" стартира свой сайт за превенция на онко-дерматологични заболявания - www.melanoma.bg Представянето му ще се състои на 24 октомври от 15.00 часа в Конферентната зала на лечебното заведение. Целта е чрез него пациентите с онкодерматологични заболявания да получават подкрепа, като им се предлага достоверна информация за злокачествените новообразувания на кожата, техните симптоми и методи на лечение.

Същевременно всеки, който има съмнително изменение на повърхността на кожата, подобно на бенка, незаздравяваща рана или друг тревожен обрив, ще има възможност да получи безплатна онлайн консултация от доц. д-р Красимир Киров. По този начин сайтът ще осигури равен достъп на пациенти от всички краища на България до един от най-добрите специалисти онкодерматолози у нас.

Около 450-480 души се разболяват годишно у нас от меланом. За повече от 30% заболяването е фатално. Малкият брой случаи на меланом води до непознаване на заболяването от страна на населението и известна неподготвеност на лекарите от първата линия на контакт с пациентите. Това води до забавяне на диагнозата и напреднал стадий на тумора, когато той вече е трудно лечим. Затова един от основните приоритети на сайта ще бъде предлагането на безплатни онлайн консултации, с които МБАЛ "Надежда" цели да допринесе за превенцията на онкодерматологичните заболявания и ранната им диагноза.

Доц. Красимир Киров завършва медицина в Прага през 1981 г. От 1982 г. е научен сътрудник в Националния онкологичен център - София. Целия си научен труд той посвещава на онкологията. От 2011 г. е доцент в Клиниката по онкодерматология, СБАЛ по Онкология. Придобил е три специалности - дерматология, хирургия и онкология. Обект на научните му изследвания и практика са туморите на кожата и в частност меланома.

Специализирал е в Мюнхен. Той е доказан международен авторитет със своите проучвания и нововъведения в терапевтичните подходи.


© 2024 BBA All rights reserved!