БЛС ПОСТАВЯ НАЧАЛОТО НА НАЦИОНАЛНА КАМПАНИЯ СРЕЩУ НАСИЛИЕТО НАД МЕДИЦИНСКИ ЛИЦА С КРЪГЛА МАСА НА ТЕМА "МЕРКИ ЗА ПРЕВЕНЦИЯ НА АГРЕСИЯТА СРЕЩУ МЕДИЦИНСКИ ЛИЦА“

25.09.2017

Източник: www.bls.bg

На 25 септември от 11ч., в сградата на БЧК, зала Овална, БЛС организира кръгла маса на тема "Мерки за превенция на агресията срещу медицински лица“.

Кръглата маса ще постави началото на национална кампания за превенция на насилието над медицински лица в България. На събитието ще се представят обобщени данни от проведена анкета сред лекари и пациенти за насилието над медици, данни от Прокуратура на Република България, както и мерки, които Български лекарски съюз ще предприеме, за да се осигури превенция на подобни случаи в бъдеще.

В дискусията ще се включат представители на законодателната и изпълнителната власт у нас, Световна здравна организация, представители на водещи лечебни заведения в страната, БЧК, пациентски организации, медицински лица, Словенска лекарска камара и др.

Кампанията е под патронажа на Омбудсмана на Република Българя и се организира в партньорство с Министерство на здравеопазването, БЧК, БАПЗГ, пациентски организации „Заедно с теб“ и с финансовата подкрепа на ARpharM и ABBVIE.

 


© 2024 BBA All rights reserved!