Българската болнична асоциация, съвместно с "Инвестор Медия груп“ представя днес резултатите от мащабно изследване сред пациенти и лекари за най-добрите здравни заведения у нас. В предаването "Преди всички" председателят на асоциацията Андрей Марков обяс

25.03.2019

Източник: БНР

.Българската болнична асоциация, съвместно с "Инвестор Медия груп“  представя днес резултатите от мащабно изследване сред пациенти и лекари за най-добрите здравни заведения у нас. В предаването "Преди всички" председателят на асоциацията Андрей Марков обясни, че, без да дели болниците на частни и държавни, проучването проследява какви са предлаганите условия и качеството на медицинските услуги.

Според Марков въпреки проблемите у нас има добри практики и добра медицина. Основното затруднение е свързано с финансовия модел в системата и той трябва са се промени: 

"Средствата, които влизат в системата, са недостатъчно. Имаме забележки, разбира се, и критики към начина на управление на тези средства, но, на практика, това са половината от публичните средства, които би следвало да ползва нашето общество. Това е най големият проблем и от там произтичат основните проблеми във финансирането на различните категории медицински специалисти в системата. Според мен няма никакво значение, дали болниците са създадени с държавни средства или с частни капитали, важното е моделът да работи еднакво за всички".

Интервюто с Андрей Марков можете да чуете от звуковия файл ТУК

Повече информация за класацията и методологията може да следите на www.besthospitals.bg


© 2024 BBA All rights reserved!