ББА и Investor Media Group търсят рецепта за трансформация на болничната помощ след Ковид-19

30.05.2022

 

  • Здравният дебат „Болнична помощ след Ковид-19 – шанс за трансформация” ще се излъчи в началото на юни по Bulgaria ON AIR и Bloomberg TV Bulgaria.

 

Проектът „Най-добрите болници“ се завръща през 2022 г. с проучване сред мениджърите на лечебни заведения в България и здравен дебат „Болнична помощ след Ковид-19 – шанс за трансформация”, организиран от Българска болнична асоциация (ББА) и Investor Media Group.

 

За първи път у нас се провежда проучване с цел да се установят нагласите на болниците за необходимите стъпки за развитие на силна и устойчива болнична помощ в България. Резултатите от анкетата ще бъдат представени ексклузивно по време на събитието.

 

Отговорите на въпросите „Какъв е пътят на развитие на болничната помощ след Ковид-19?“ и „Какво е необходимо за трансформацията на сектора?“ ще научим по време на дебата, в който ще се включи представител на Министерство на здравеопазването, доц. д-р Антон Тонев - председател на Комисията по здравеопазване към Народното събрание, д-р Иван Маджаров -  председател на УС на Български лекарски съюз, както и адв. Свилена Димитрова, председател на Българска болнична асоциация.

 

Сред участниците в здравния дебат ще бъдат представителите на ръководствата на най-големите болници в България, както и на Асоциацията на университетските болници, Сдружението на общинските болници в България, Национално сдружение на областните многопрофилни болници за активно лечение и Националното сдружение на частните болници.

 

Здравният дебат „Болнична помощ след Ковид-19 – шанс за трансформация” ще се проведе в два панела. В първия на фокус са предизвикателствата в болничната помощ след пандемията. Сред темите, които ще обсъдят участниците, са развитието на болничната помощ в условията на недостатъчно финансиране и проблема с кадрите.

 

Вторият панел ще търси възможните решения на предизвикателствата в болничния сектор. Основни теми са предпоставките за прилагане на еднодневна хирургия в България и постигане на устойчиво болнично здравеопазване чрез профилактика и превенция.

 

Болнична помощ след Ковид-19 – шанс за трансформация” може да гледате по Bulgaria ON AIR на 6 юни от 20:30 часа, както и в ефира на Bloomberg TV Bulgaria на 12 юни от 19:00 часа. Всичко за проекта можете да научите от сайта https://besthospitals.bg/

 

Основни организатори на събитието са Българска болнична асоциация и Investor Media Group. Партньори на „Болнична помощ след Ковид-19 – шанс за трансформация” са Медицинска техника Инженеринг, БУЛМАР и Филип Морис България.

 


© 2023 BBA All rights reserved!