Ананиев към д-р Маджаров: Изправен сте пред отговорната задача да отстоявате интересите, правата и авторитета на българския лекар

11.06.2018

Източник: Zdrave.net

„Доверието, което Ви гласуваха делегатите на 68-ия Редовен отчетно-изборен събор на организацията, е доказателство, че във Ваше лице колегите Ви разпознават достойна личност, притежаваща необходимите професионализъм, компетентност, далновидност и ангажираност с дневния ред на съсловието“. Това се казва в писмо на здравния министър Кирил Ананиев до новия председател на БЛС д-р Иван Маджаров, с което министърът изказва поздравленията си към д-р Маджаров.

„Поемайки председателското място, Вие се изправяте пред изключително отговорната задача да отстоявате интересите, правата и авторитета на българския лекар. Убеден съм, че с Вашите лични качества и богат професионален, в това число и мениджърски опит в системата на здравеопазването, ще се сработите с новия Управителен съвет на БЛС и ще оправдаете очакванията, с които е натоварен убедителният Ви избор за председател на лекарското съсловие у нас“, пише Ананиев.

„Ефективните промени в системата на здравеопазването, усилията за въвеждане на нов здравноосигурителен модел, за подобряване качеството и улесняване достъпа до здравни услуги, за повишаване квалификацията на българските лекари и гарантиране на нормални условия на труд и достойно заплащане, за които всички ние работим, няма да дадат задоволителен резултат без успешното сътрудничество между държавата и съсловието. Ето защо вярвам, че под Ваше ръководство Българският лекарски съюз ще продължи конструктивния диалог и градивните си отношения с Министерството на здравеопазването по пътя към провеждането на устойчива и удовлетворяваща пациенти и лекари здравна политика в България“, допълва министърът и заявява: „Уверен съм, че Министерството на здравеопазването и Българският лекарски съюз ще бъдат партньори в постигането на по-добра среда както за лекарската гилдия, така и за всички наши съграждани“.


© 2024 BBA All rights reserved!