Адвокат Свилена Димитрова, зам.-председател на ББА -"Класацията "Най-добрите болници" обединява целия сектор и утвърждава стандарти.

25.03.2019

Интервю с Адвокат Свилена Димитрова, заместник-председател на ББА 

Националната класация на най-добрите болници у нас, организирана от Българската болнична асоциация и Investor Media Group, цели да покаже кои са лечебните болнични заведения с най-високи стандарти в страната. Класацията обхваща болниците в различни региона на България и цели да очертае картината за обективна методология за уеднаквяване на стандартите, говорейки за здравния сектор в страната. Победителите ще станат ясни малко по-късно, като говорим за лечебни заведения в специалностите акушерство и гинекология, онкология, хирургия, кардиология, педиатрия и ортопедия.

Преди година и половина започнахме работа по този проект, като не знаехме кои ще бъдат критериите за оценяване. Днес в навечерието на обявяването на резултати можем да изведем три основни критерия във всички отговори: специалистите, техниката като съвременност и иновативност и самите иновации като процедури и медицински технологии. Това заяви адвокат Свилена Димитрова, заместник-председател на ББА, пред редактора на Bloomberg TV BulgariaКалина Донкова.

"Контраст при показателите между частните и държавните и общински лечебни заведения винаги има, но той бе изненадващ за нас, тъй като във всички отговори в процеса на събиране на данни бяха откроени тези три стълба, всъщност основата на класацията. Идеята на класацията е да обединява целия болничен сектор. Вярваме, че така Българска болнична асоциация ще успеем  да утвърдим добри стандарти".

Цялото интервю с Адвокат Свилена Димитрова може да намерите ТУК

Повече информация за  "Най-добрите болници - национална класация" може да следите ТУК или на  www.besthospitals.bg


© 2024 BBA All rights reserved!