80 млн. лв. за фирми за прегради, маски и дезинфектанти От тази седмица отпускат средства, с които бизнесът да прави кътове за децата на служителите си

28.09.2020

Източник: в. 24 часа 

 

80 млн. лв. общо ще отпусне кабинетът по програма на Министерството на икономиката, за да може малки и средни фирми да преустроят производствата си в условията на епидемията -да направят прегради, отделни входове, за закупуване на предпазни средства и т.н. Това обяви премиерът Бойко Борисов във фейсбук.

Две нови програми ще пусне правителството от следващия месец през икономическото министерство, разказва той. Едната ще е за 68 млн. лв. за подкрепа на фирмите, които имат над 500 000 лв. оборот, а другата ще е именно за тези 80 млн. лв. за преустройство на работните места в условията на световната пандемия.

Между 50 и 150 хил. лв. пък ще отпуска правителството на фирми, за да правят детски кътове в сградите си. Кандидатстването започва още тази седмица, стана ясно от публикацията на премиера.

"Непрекъснато работим за това да подкрепим хората и фирмите. От другата седмица работодателите ще могат да кандидатстват за изграждане на детски кътове във фирмите. Така ще подкрепим работещите родители, които трябва да са на гъвкаво или ненормирано работно време, или се налага да взимат децата си по-рано от училище. Фирмите ще могат да получават между 50 000 и 150 000 лв. Отделили сме за това 15 млн. лв.", обяви той.

"Политиката е работа за хората", пише още Борисов.


© 2023 BBA All rights reserved!