20 000 ползват здравния портал на София, може да се пази час и за джипи

14.10.2019

Източник: в. 24 часа

20 000 софиянци ползват здравния портал на общината, който бе създаден преди 2 г.

Според данните над 80% от потребителите се връщат да ползват страницата отново, което било добър атестат за нейната функционалност. Около 2% от регистрираните потребители са от чужбина или от други градове в страната, каза зам.-кметът по здравеопазване на София Дончо Барбалов. Той и управителят на Global System Solution инж. Детелин Кръстев представиха вчера новата визия и функционалности на портала sofia.myhealth.bg.

В него е събрана актуална информация за всички общински лечебни заведения в София и специалистите в тях. Търсенето в портала вече е по-лесно и по-бързо, като то може да се прави както по лечебно заведение и район, така и по име на лекаря. Сред новите функции на здравния портал е възможността в него вече да се включат и джипита. Така пациентите ще си запазват час за преглед през портала.

Освен това чрез новата платформа всеки може да провери какви са полагащите му се прегледи и консултации. Това става чрез въвеждане на пол и възраст.

Въведена е и система за управление на нови потребителски профили -лекар, администратор на лечебно заведение и система за управление на съдържанието.

Създадена е възможност за известяване на лекаря при резервация на час и преглед и управление на графика.

Другата нова опция в портала е възможност за преглед на пациентско досие с резултати от проведените консултации и изследвания, групирани по съответния потребителски профил.

Сред справките, които могат да се правят, е дали даден лекар работи със здравната каса, с деца и др. Това е крачка към създаването на т. нар. здравно досие, каза Барбалов.


© 2024 BBA All rights reserved!