ВСИЧКИ БОЛНИЧНИ АСОЦИАЦИИ С ОБЩА ПОКАНА ЗА СРЕЩА С МИНИСТЪР – ПРЕДСЕДАТЕЛЯ

17.12.2019

Българска болнична асоциация, Сдружение на общинските болници, Национално сдружение на облстните болници за активно лечение, Асоциация на университетските болници и Национално сдружение на частните болници изпратиха покана за среща до г-н Бойко Борисов.

Болничните организации се обединиха около тезата, че да се кредитират с доверие думите на група протестиращи, без оценка на фактите и действителността, не само дискредитира всички лечебни заведения в страната, но уврежда доверието в цялата здравна система.

Поредните внушения за пороци в дейността на целия сектор Здравеопазване, накараха представителите на всички болници да заявят, че не подкрепят представената информация за „далавери“ и „злоупотреби с разпределение на заплати и болнични, схеми за източване на пари“, „подправяне на документи“ и „фалшифициране на клинични пътеки“.

Сдруженията на всички болници от месеци работят съвместно с цел определяне на най-важните стълбове на реформата в задравеопазването.

В своето писмо до Министър – председателя болниците заявяват, че не трябва да се противопоставят лекари и сестри – никой не печели от конфликт на медицински специалисти, които трябва да работят в екип за здравето на пациентите.

На предложената среща с г-н Борисов и ресорните институции болниците са готови, да представят не само своята гледна точка, но и предложенията им за реформа в сектор Здравеопазване, които най-спешно следва да се вземат предвид, за да има гаранции за спокойствието на българските граждани.

 


© 2023 BBA All rights reserved!