Преглеждат безплатно очите в болница "Тракия"

06.10.2016

Източник: в. Монитор

Безплатни прегледи за премахване на диоптри с рефрактивен лазер ще се извършват на 13 октомври - Световния ден на зрението, в болница "Тракия", съобщиха от лечебното заведение, което се намира в Стара Загора. Те ще бъдат правени от специалисти по рефрактивна очна хирургия. Пациентите ще имат възможност да премахнат диоптрите си чрез лазерна корекция. Със съвременните рефрактивни лазери Carl Zeiss, с които разполага офталмологичната клиника на болница "Тракия" - Център, могат бързо и безболезнено да се премахнат до 12 диоптъра късогледство, както и да се коригират до +6 диоптъра далекогледство и астигматизъм.

Специализираните прегледи ще бъдат извършени от завеждащия офталмологична клиника, д-р Валентин Христозов и д-р Димитрина Желязкова от 8,30 ч. до 13 ч. на 13 октомври. Подходящи за корекции са хора с диоптри, които не са се променяли през последната година и са с достатъчна дебелина на роговицата.

"Около 95% от хората с рефрактивни проблеми могат да се възползват от процедурата. Пациентите, пожелали да се прегледат, ще научат всичко, което не знаят за възможностите на рефрактивната хирургия", посочват д-р Христозов и д-р Желязкова. Процедурите са напълно безопасни и имат амбулаторен характер. Корекцията трае около 3-4 минути за всяко око, като самата обработка с лазер е около 20 до 30 секунди. Целта е през това време да се изпарят около 15 микрона от роговицата в нейната централна част на всеки диоптър късогледство. Така тя става по-плоска и пречупва по-слабо светлината. По този начин фокусът попада върху ретината, а пациентът вижда ясно без очила или лещи. След интервенцията пациентът е в състояние да си отиде в къщи.

Безплатните прегледи ще се извършат в болница "Тракия" - Център на бул. "Патриарх Евтимий" № 84 в Стара Загора, след предварително записване на тел. 0895 582913


© 2022 BBA All rights reserved!