Интервю с д-р Цветелина Спиридонова, хирург

13.04.2020

Източник: bTV

Резюме:  Малката бройка заболели от коронавирус у нас е израз на ефективността на рестриктивните мерки на правителството.

Това каза в предаването „120 минути“ д-р Цветелина Спиридонова, която е главен асистент е в Медицинския университет в София.

Тя заяви, че е категорично против хора като биолози и еколози да разпространяват невярна информация и да стимулират хората да не спазват мерките на генералния щаб.

„Епидемията не е типични и ние предприемаме нетипични мерки“, допълни тя.

„Безспорен е и фактът, че не започнахме масовото тестуване в самото начало. Но и в началото нямаше да има голям смисъл. Времето, в което ние ще започнем масовото тестуване, настъпва сега. То ще ни постави диагнозата на ниво общество и по този начин ще добием възможност да карантинираме само носителите и болните“, обясни д-р Спиридонова.

„Никой не може да бъде нито спасен, нито лекуван насила. Отговорността за собствения ни живот е лична. Всеки носи глава на раменете си и от този момент нататък трябва да знае – всичко, което трябваше да бъде направено, е направено. Всичко, което искахме да ви кажем, е казано. Моля ви, сами преценете дали да обичате семейството си и себе си“, каза д-р Цветелина Спиридонова.

Едва ли коронавирусът ще може да изчезне за месец, прогнозира тя. Надеждата е за това време той да може да бъде контролиран по-добре.


© 2023 BBA All rights reserved!