Болниците вече номинират "Лекар на годината 2018"

11.09.2018

Източник: в. Стандарт

За осма поредна година БЛС ще връчи престижната награда "Лекар на годината 2018". В духа на традицията и тази година БЛС ще почете Деня на българския лекар, който се чества на 19 октомври, с организиране на официална церемония, на която ще бъдат връчени елитните награди на Български лекарски съюз за принос в медицината. За първи път тази година съсловната организация ще очаква номинации на лекари не само от регионалните лекарски колегии на БЛС, а и от лечебните заведения от цялата страна. И тази година категориите, в които ще се номинират заслужили признание медици, са: "Дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалност"; "Принос за развитие и прилагане на иновативна медицина и уникални техники"; "Ти си нашето бъдеще" - награда за младите медицински надежди на България, "Мениджър на годината"; "Принос за развитие и утвърждаване авторитета на съсловната организация" и "Лекар на годината 2018".

"Българският лекарски съюз се наложи през годините като сигурен гарант, който обединява лекарската гилдия. Именно в деня на българския лекар ние искаме да почетем всеотдайността, труда и професионализма на колегите, които са избрали медицинската професия за свое призвание", коментира председателят на БЛС д-р Иван Маджаров. Според съсловната организация лекарите, които заслужават признание, са много, а отличия ще получат най-заслужилите, според колегите им.

Номинациите за престижния приз ще могат да се изпращат на специално създаден за целта електронен адрес - Iekarnagodinata2018 @blsbg.com. Предложенията ще се приемат от 10.09.2018 до 08.10.2018 г.


© 2023 BBA All rights reserved!